8 Şubat 2014 Cumartesi

MUHTAR DEYİP GEÇMEYİN


 
Sevgili hemşerilerim,

Bugün size Kestane köyü muhtarından söz edeceğim.

Adı İsa Yılmaz..

Geçenlerde köylünün biri ağaç budarken elektrik tellerinden birinin kopmasına neden oluyor. Köy, elektriksiz kalıyor. Durum, hasta yatağındaki muhtara bildiriliyor.

Muhtar hemen TEDAŞ ile irtibat kuruyor. Onları köye sevkediyor. Bu arada köyden birini arayarak TEDAŞ görevlilerini karşılamalarını istiyor. Gecenin karanlığında köylü-TEDAŞ işbirliği ile sürek avı gibi kopan tel takip ediliyor ve onarılıyor. 

Burada muhtar seçilmiş bir devlet görevlisi olarak köyün sorunuyla ilgili hususta hemen devreye giriyor ve yetkilileri göreve davet ederek anında problemin giderilmesini sağlıyor. Yani köylü ile devleti karşı karşıya bırakmıyor. Görevi gereği bizzat kendisi öne atılıyor.

Kestane köyü oldukça büyük. Ambarcılı’dan başlayıp Güneyköy’e kadar uzanıyor. Piraziz’e on km. kadar uzaklıkta. Yolu asfalt ve içme suyu problemi tamamıyla giderilmiş. Köyde çıt çıksa muhtar hemen orada. Seçilmişliğinin farkında bir insan.

Sözü Maden mahallesindeki yola getireceğiz. İnsanlar 500 metrelik yer için ters yönde 6-7 km. yol kat ederek, Piraziz’e ancak gelebiliyorlar. Sahildeki tabelada Maden Mahallesi, Kargı Mahallesi, Nefsipiraziz, Bülbüllü, Gökçeali yazılı. Ve hepsinin de muhtarları var.

Bu muhtarlar da Kestane köyü muhtarı gibi seçilmişliklerinin bilincinde olsalar çulu ilgili devlet dairesinin kapısına sererler ve konuyu hallederlerdi.

Şimdi bir seçim arifesindeyiz. Duyuyoruz ve görüyoruz ki gerek muhtar adayları, gerekse belediye başkan adayları kendi özgür iradeleriyle, hiçbir baskı altında kalmaksızın göreve talip oluyorlar. Yani kimse muhtarları ve başkanları tabanca tüfek zoruyla oraya getirmiyor! Halk ise adaylardan birini, yaşadığı yerin mamur hale getirilmesi için seçiyor.

Yıllarca görüyoruz ki Piraziz’de seçilenler evlerinde oturmayı tercih ediyorlar. İlçenin ya da köyün sorununu halletmek için görev yüklendiklerini unutuyorlar.

Ne seçilenler, ne de seçenler işin farkında..

Olanlar ise Piraziz’e ve Pirazizliye oluyor.

Piraziz’in hemen üstünde iki yükselti var. Birisi kasapların karşısı, diğeri ise Piraziz deresinin yanındaki taş ocağı..

Bu görevlere talip olanlar bu tepelerin arkasını da görebilmelidirler. Bilelim ki, Kestane köyü muhtarı ufkun ötesini de görebildiği için başarılı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder